To see more of the exhibition go to


scroll down


v


                                                                                                   Jolanda Jansen


Two Soli_ self and closetUnd - installation Underground Network - STeC   ------


november 2009


                                Closet -----
                          


   Skyline ----
                          


      

Underground Network

In de hedendaagse kunst is er veel aandacht voor de community (gemeenschapschap) en voor diversity (diversiteit). Is dit een poging om contact te maken of juist de verschillen aan te duiden?


Wij van kunstinitiatief STeC focussen ons op het individu en zijn op zoek naar wat deze individuen gemeenschappelijk hebben. Ieder persoon heeft zowel een lichtere als duistere kant. Deze duistere kant weten we meer verborgen te houden maar het geeft wel een directere ingang voor herkenning.
Wij gebruiken duisternis zowel letterlijk als figuurlijk in onze installatie.

In welke ruimte je jezelf ook bevindt, je ervaart deze anders wanneer het daar donker of licht is. Net als er een verschil is in ervaring tussen dag en nacht. In de nacht werken onze zintuigen minder goed en zijn we meer op onze hoede voor het onverwachte. Natuurlijk daglicht maakt onbedachtzaam en onnatuurlijk licht op straat als lantaarnpalen en tl-licht maakt behoedzaam. Daarnaast maken we licht voor onze eigen privé omgeving dat comfortabel is, Door het effectief gebruik te maken van onnatuurlijk licht roepen wij in onze installatie en ons werk de sfeer van duisternis op.

Jolanda Jansen werkt op de grens van privé en publiek. Ze confronteert met een persoonlijke erotiek, een privé moment, waarbij het publiek de voyeur wordt. Maar wie kijkt hier nu naar wie?


     ------------

jj     ------------jj< ------